Lærerinfo Metode Trinmål Opgaver Livsspillet Download
Til læreren
Formålet med hjemmesiden Børneliv i Santa Clara er at give eleverne indblik i, hvordan livet er for arbejdende børn i den fattige del af verden. Forløbet er opdelt i 3 faser:
 
1. De arbejdende børns egne fortællinger i tekst, lyd og billeder suppleret med en kortfattet information om temaer, der berører hvert enkelt barn på hjemmesiden.
2. Opgaver relateret til fortællingerne.
3. ”Livsspillet”, der giver mulighed for at udvikle relationerne mellem de arbejdende børn.
 
Santa Clara er en opdigtet by. Børnene i Santa Clara er derimod ikke opdigtede. De bor og arbejder i en mindre by i Nicaragua. De har selv fortalt deres historier, som derefter er blevet oversat til dansk.
 
Santa Clara ligner mange andre nicaraguanske byer. Børns livsvilkår, bekymringer og drømme er de samme for de fleste børn i Nicaragua. De ligner også de forhold, som børn lever under i andre fattige lande.
 
Opgaverne er henvendt til 3. klasse efter jul, samt 4. klasse. Der kan evt. arbejdes på tværs af de to klassetrin. Eleverne kan også arbejde individuelt med en del af opgaverne. Der er udarbejdet en version formuleret til børn. Den lægger op til skriftlige besvarelser og efterfølgende diskussion. Se under download.
 

Fra November 2010 til Marts 2011 køre projektet Verden i klassen - Klassen i verden, fortællinger i billede og lyd. Projektet er baseret på reflektioner fra elever i 4. og 5. klasse. De reflektere visuelt og audiotivt over fortællingerne om børnelivet fra Santa Clara. Læs videre her: www.verdenfor4.dk og www.ibssol.dk

 
Adia Jaqueline Victor Angel Francisco Marta Fatima Santa Clara Klubben Lærerinfo Kontakt
International Børnessolidaritet